Kiemelkedő kettős kiállítással kezdi az őszi évadot a budapesti Spiritusz Galéria: Korniss Péter, a magyar és nemzetközi fotográfia elismert tekintélyű mestere és a fiatal, ígéretes tehetségű Hangay Enikő közös tárlatával.
Egy művészettörténeti és kultúrtörténeti tekintetben is meghatározó, világviszonylatban elismert és a maga teljességében is máig fejlődő, aktuális életmű, valamint egy kezdődő, ígéretességével, sajátos világlátásával izgalmas életút kontrasztjait és közös értékeit, pontjait kívánjuk felvillantani, végeredményben „közös nevezőre" hozni egy egyszeri kiállítás során, a fotográfia területén – írják közleményükben a szervezők.
Korniss Péter és Hangay Enikő a Spiritusz Galériában találkoztak személyesen és szembesültek alkotói világuk „közösségeivel", melyeket az egyes különbségek sem homályosítanak el érzékeny felületű és tartalmú képeikben. Két eltérő pálya és nemzedék találkozik most a kiállításon egymással. A generációs különbségek ellenére a kortárs frissesség és aktualitás, az új és sokszor mások számára láthatatlan, vagy nehezen észrevehető és kifejezhető jelenségekre való különös érzékenység, az „objektív szubjektivitása" vezérli mindkettejüket. A válogatás is szubjektív, és különösen Korniss Péter esetében különleges: a fotóművész 60-as években készült és még részben sehol másutt, részben ritkán látott fekete-fehér képeiből merít.